Faalangst training

'Zeker in Balans' - Training

Faalangst training

Ik geef faalangst training aan kinderen vanaf 9 jaar en voor jongeren.

De angst om te falen is iets dat steeds vaker lijkt voor te komen bij kinderen. Ongeveer één op de tien leerlingen op school heeft een ernstige vorm van faalangst. Richting het eindexamen zelfs één op de vijf jongeren. Faalangst is een angst die opkomt als je iets moet presteren of als je denkt dat je iets moet presteren, terwijl je bang bent dat het je niet gaat lukken. Faalangst is gekoppeld aan een taak of opdracht die je van jezelf of van een ander moet doen.  Die angst is belemmerend, soms werkt het zelfs blokkerend. Je kunt hier flink last van hebben

Herken je dit en wil je graag leren omgaan met deze angst? Meld je dan aan voor deze faalangst training!

Deze faalangst training is ook zeer geschikt voor kinderen en jongeren die graag meer zelfvertrouwen willen hebben!

De training is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Ik geef de training in groepjes van maximaal vier kinderen of jongeren met ongeveer dezelfde leeftijd .

Als docent in het Hoger Beroeps Onderwijs heb ik gezien dat veel jongeren aanlopen tegen de angst om het niet goed te doen. In sommige gevallen blokkeert de angst het plezier in het leren en de motivatie voor hun opleiding. Ik zou heel graag willen dat kinderen en jongeren al in een veel vroeger stadium de weg naar begeleiding weten te vinden. Zodat faalangst geen blijvend struikelblok hoeft te zijn. Met de Zeker in Balans training geef ik kinderen en jongeren handvatten voor het omgaan met faalangst en leren ze om letterlijk en figuurlijk steviger te staan. Een belangrijk onderdeel van deze faalangst training is het ontdekken hoe gedachten bepalen hoe we ons voelen en gedragen. Oefenen met helpende gedachten kan kinderen de controle teruggeven over lastige situaties waar angst de kop op steekt.

Door het werken in kleine groepjes is er veel individuele aandacht en tegelijkertijd leren kinderen veel van elkaar en maken we ook samen plezier. De training is ook individueel te volgen.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 60 minuten, 1 bijeenkomst voor de ouders, een individueel eindgesprek met kind en ouders en een terugkom les voor de kinderen.

Wat onder andere aan bod komt:

  • Kwaliteiten ontdekken

  • Sterk staan

  • De kracht van visualisaties

  • Ontspanningsoefeningen

  • RET (niet-constructieve gedachten
    vervangen door helpende gedachten)

  • Braingym

De verdere invulling van de training hangt af van de leerdoelen van de kinderen en jongeren.

Bij voldoende aanmeldingen start ik een groep. Een individuele training kan ieder moment starten.