'Ik leer leren' - training

'Ik leer leren' - training

Huiswerk maken, leren en plannen is niet iets wat iedere (pre)puber zomaar kan. Het is vaak zoeken naar een manier die bij een kind past en zich loont. Vooral de overstap naar de brugklas is soms een flinke kluif als ze opeens veel zelfstandiger aan het werk moeten. Soms belemmeren faalangst, moeite met concentratie en een gebrek aan motivatie het leren. Met deze 'ik leer leren' training gaan we ook daar mee aan de slag.

De ‘ik leer leren training’ is een beproefde methode om (efficiënter) te leren leren. De kracht van deze training is dat het kind zelf ontdekt en ervaart wat hij of zij nodig heeft om goed te kunnen leren. Met deze training leren ze leren op een manier die aansluit bij hun eigen voorkeuren en sterke kanten. Het is dus geen verzameling trucjes die ik ze voorschotel. De training is speels opgezet met een grote variatie aan coachende werkvormen. Hierdoor is het zeker niet saai! Tijdens de training gebruiken we het werkboek dat bij deze 'ik leer leren' training hoort. Dit werkboek is bij de prijs inbegrepen. 

 
 

De training bestaat uit vijf bijeenkomsten, waar we stilstaan bij:

1. Wat leren is, hoe je leert, wat je leert; 

2. Leren omgaan met faalangst en motivatie; 

3. Leren plannen en organiseren; 

4. Leren omgaan met concentratie; 

5. leerstijlen.

De training is geschikt voor kinderen vanaf groep 8. Ik geef de training in groepjes van maximaal vier kinderen. Door het werken in kleine groepjes is er veel individuele aandacht en tegelijkertijd leren kinderen veel van elkaar. De prijs van deze training is 182,5 Euro, dit is inclusief het bijbehorende werkboek. De training is ook individueel te volgen (300 Euro).

Eerstvolgende trainingen:

Bij tenminste 2 aanmeldingen start ik een nieuwe groep. Een individuele training kan ieder moment starten.