'Ik leer leren' - training Wageningen

'Ik leer leren' - training Wageningen

De ‘ik leer leren training’ in Wageningen is een beproefde methode om (efficiënter) te leren leren. De kracht van deze training is dat het kind zelf ontdekt en ervaart wat hij of zij nodig heeft om goed te kunnen leren. Met deze training leren kinderen leren op een manier die aansluit bij hun eigen voorkeuren en sterke kanten. Het is dus geen verzameling trucjes die ze voorgeschoteld krijgen. 

 

Huiswerk maken, leren en plannen is niet iets wat ieder kind zomaar kan. Het is vaak zoeken naar een manier die bij een kind past en zich loont. Vooral de overstap naar de brugklas kan soms een flinke kluif zijn als er opeens meer zelfstandigheid wordt verwacht. Soms belemmeren faalangst, moeite met concentratie en een gebrek aan motivatie het leren. Met deze 'ik leer leren' training in Wageningen gaan we ook daar mee aan de slag.

Doordat we de tijdens de training veel verschillende werkvormen gebruiken is het zeker niet saai! We gebruiken het werkboek dat bij deze 'ik leer leren' training in Wageningen hoort. Dit werkboek is bij de prijs inbegrepen. 

 
 

De training bestaat uit vijf bijeenkomsten, waar we stilstaan bij:

1. Wat leren is, hoe je leert, wat je leert; 

2. Leren omgaan met faalangst en motivatie; 

3. Leren plannen en organiseren; 

4. Leren omgaan met concentratie; 

5. leerstijlen.

De training is geschikt voor kinderen vanaf groep 8. Ik geef de training in groepjes van maximaal vier kinderen. Door het werken in kleine groepjes is er veel individuele aandacht en tegelijkertijd leren kinderen veel van elkaar. De training is ook individueel te volgen. De individuele training kan ieder moment starten.

Eerstvolgende trainingen:

In september start ik met een nieuwe groep. Er is nog plek!