Aanbod

Kinder- en jongerencoaching
'Ik leer leren' - training
Faalangst reducatie training

Kinder- en jongerencoaching

Coaching is er voor kinderen en jongeren die even niet lekker in hun vel zitten en om wat voor reden dan ook tegen problemen thuis, op school of met vrienden aanlopen. Coaching is een laagdrempelige manier om deze problemen onder de loep te nemen.

Hieronder een aantal voorbeelden van problemen die kunnen spelen. Uiteraard zijn er meer redenen waarom het even niet lekker loopt. Neem vooral contact met mij op als je twijfelt of jouw vraag bij coaching past.

 

Coaching is er voor kinderen en jongeren die...

 • meer zelfvertrouwen willen hebben

 • moeite hebben om ruimte in te nemen, om zich te laten zien

 • een laag zelfbeeld hebben

 • te maken hebben met rouw en verlies

 • moeite hebben met de scheiding van ouders

 • pesten of gepest worden

 • moeite hebben met grenzen aangeven

 • om willen leren gaan met hun faalangst, of andere angsten

 • niet lekker in hun vel zitten

 • om willen leren gaan met hun boze en driftige buien

 • moeite hebben met motivatie en concentratie op school

 • het lastig vinden om zich echt te ontspannen

'Ik leer leren' - training

Huiswerk maken, leren en plannen is niet iets wat ieder kind zomaar kan. Het is vaak zoeken naar een manier die bij een kind past en zich loont. Vooral de overstap naar de brugklas kan soms een flinke kluif zijn als er opeens meer zelfstandigheid wordt verwacht. Soms belemmeren faalangst, moeite met concentratie en een gebrek aan motivatie het leren. Met deze training gaan we ook daar mee aan de slag.

De ‘ik leer leren training’ is een beproefde methode om (efficiënter) te leren leren. De kracht van deze training is dat het kind zelf ontdekt en ervaart wat hij of zij nodig heeft om goed te kunnen leren. Met deze training leren kinderen leren op een manier die aansluit bij hun eigen voorkeuren en sterke kanten. Het is dus geen verzameling trucjes die ze voorgeschoteld krijgen. De training is speels opgezet met een grote variatie aan werkvormen.

 
 

De training bestaat uit vijf bijeenkomsten, waar we stilstaan bij:

1. Wat leren is, hoe je leert, wat je leert; 

2. Leren omgaan met faalangst en motivatie; 

3. Leren plannen en organiseren; 

4. Leren omgaan met concentratie; 

5. leerstijlen. 

 

De training is geschikt voor kinderen vanaf groep 8. Ik geef de training in groepjes van maximaal vier kinderen. De training is ook individueel te volgen.

'Zeker in Balans' - Training

Faalangstreducatie training

De angst om te falen is iets dat steeds vaker lijkt voor te komen bij kinderen. 

Met de zeker in Balans training geef ik kinderen en jongeren handvatten voor het omgaan met faalangst en leren ze om letterlijk en figuurlijk steviger te staan. Een belangrijk onderdeel van deze training is het ontdekken hoe gedachten bepalen hoe we ons voelen en gedragen. Oefenen met helpende gedachten kan kinderen de controle teruggeven over lastige situaties waar angst de kop op steekt.