Over De Gems

De Gems is een plek voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 18 jaar waar ze in alle veiligheid en ruimte hun verhaal kwijt kunnen. Waar ze uitgenodigd worden om op zoek te gaan naar wat zij nodig hebben om zich weer prettig te voelen. Met verschillende (onder andere creatieve) werkvormen gaat een kind op zoek naar de wijsheid en oplossingen die in hun zelf zitten. Ze leren hun eigen kwaliteiten zien, waarderen en benutten. Hierdoor staan ze steviger in hun schoenen en kunnen ze zich met meer vertrouwen en plezier ontwikkelen. 

 

We leven in een mooie wereld, maar wel een wereld waar veel van ons verwacht wordt. Ook van onze kinderen. Het is soms best druk met school, vriendjes, sport en alle media. Kinderen willen het graag allemaal goed doen. De angst om niet goed te presteren, de angst om te falen komt veel voor bij kinderen. Door het vele denken en alle prikkels raken kinderen soms de verbinding met zichzelf kwijt. De Gems is een plek waar kinderen de ruimte krijgen om emoties te uiten, te rouwen wanneer dit nodig is en tot rust te komen. Maar bovenal is de Gems een plek waar kinderen weer leren vertrouwen op zichzelf en waar ze zelf ontdekken wat ze nodig hebben om weer verder te kunnen.

 

De Gems biedt coaching voor kinderen en jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben. Daarnaast biedt de Gems trainingen aan op het gebied van leren leren en het omgaan met faalangst.

Het dier

De Gems is een dier dat hoog in de bergen leeft. Het kan op oneffen en zeer moeilijk terrein heel

goed uit de voeten. De kleintjes leren wat ze nodig hebben om op dit moeilijke terrein vooruit te

komen en uiteindelijk zelfstandig uit de voeten te kunnen. Een mooie metafoor voor het hobbelige pad dat kinderen en jongeren afleggen.

Marleen van der Meer-Pierik - De Gems Coaching

Tel: 06-41819247 - Mail: info@degemscoaching.nl

Praktijk: Heerenstraat 32 - 6701 DL Wageningen

2020 - door Davey Moons, Start je Praktijk​

De Gems logo onder.png