• De Gems

Gevoelens op papier


Begin april, de sneeuw dwarrelt naar beneden, afgewisseld door hagel die tegen het raam tikt. Binnen is het warm en knus. Ik heb een mok warme thee in mijn handen en kijk naar het schouwspel voor me aan tafel. Mooie, melodische en rustige pianomuziek leidt twee paar tienerhanden met pastelkrijtjes over het papier. Eerst met de ogen dicht de handen mee laten voeren door de muziek. De handen kiezen een kleur voor vrolijkheid en het papier verandert. De handen kiezen een kleur voor boosheid, voor verdriet. De bewegingen worden harder, het papier donkerder. De emotie stroomt op de muziek door het lichaam en de handen op het papier. Welke kleur kies je voor geluk of liefde? Ik zie mooie, zachte, kleurrijke elementen verschijnen. En kies nog maar een kleur voor gevoelens die je voelt en er ook mogen zijn. Het papier transformeert. In contact met zichzelf komen de gevoelens naar boven en krijgen een plek op papier. Het hoeft niets te worden, alles mag en alles is goed.


We gaan verder met verf. Met handen die kleuren verdelen op een schilderdoek. Kies de kleuren die je wilt en laat je handen het werk maar doen. Er mag een plaatje bij, tekst, wol en glitters. En alles mag weer opnieuw. Er weer overheen tot jij het gevoel hebt dat het goed is zo, dat deze reis zonder dat je de bestemming wist, klaar is.


De reacties na afloop van deze les: 'Ik vond het heel fijn om te doen. Zo kan ik mijn gevoelens uiten op een creatieve manier.' 'Ik voel me heel fijn nu'. Wat heb ik toch mooi werk. Dank jullie wel meiden, dat ik dit zo met jullie mocht beleven deze middag. Deze middag was les 3 van de KRAGT training. In contact komen met jezelf en voelen wat er te voelen valt in je lijf. Het is zo belangrijk om te voelen om dicht bij jezelf te kunnen blijven in allerlei situaties en tegelijkertijd is dat soms zo lastig!


Woensdag 12 mei start ik een nieuwe groep KRAGT training. Ik heb nog twee plekken beschikbaar. Ken je een tiener die graag steviger in zijn of haar schoenen wil staan, die weerbaarder wil zijn? Dan is het heel fijn als je dit bericht wilt delen!


31 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven