• De Gems

Waarom ik pubercoach werd"Anderen kunnen het veel beter dan ik. Wat zullen ze allemaal wel niet over mij denken? Ze vinden me vast saai, oninteressant en oh wat ik net zei komt vast heel raar over, dus klets ik er maar snel omheen. Misschien moet ik ook maar eens zulke schoenen aandoen, maar dat zit toch helemaal niet lekker? Ik durf niet te vertellen dat ik dit weekend in de tuin heb gewerkt en dat ik dat heerlijk vond want dan vinden ze me maar raar dat ik dat leuk vind. Ik zag een prachtige vlinder, die ik ook getekend heb, maar dat willen ze vast niet weten.”


En zo draaide mijn puberhoofd overuren en hield ik mijzelf tegen, door steeds weer te luisteren naar al die gedachten. Ik had fijne vrienden en tegelijkertijd voelde ik me altijd het buitenbeentje. Ik was niet ongelukkig, maar ik wilde meer zijn zoals de andere meiden uit mijn klas. De meiden die zich kleedden volgens de laatste mode, zich opmaakten, zich zelfverzekerd voelden (voordeden?!) en de hele wereld aandurfden. Ze waren ook nog eens slimmer, mooier, grappiger, praatten makkelijk met iedereen en leken alles prima voor elkaar te hebben. Ik vond kleren niet interessant, die moesten vooral lekker zitten, popmuziek toen ook nog niet en praten over jongens was leuk, maar zeker niet de hele dag. Soms stapte ik een drempel over om maar mee te doen met de rest. Maar dan kwam mijn gevoel in opstand. Het voelde zo tegennatuurlijk. Wat vond ik dat toen lastig!


Je anders voelen, de onzekerheid, de angst om te falen, om het niet goed te doen en om niet interessant te zijn, het is zo vermoeiend! Ik had heel goed een pubercoach kunnen gebruiken die mij een spiegel voorhield, die mij stimuleerde om op zoek te gaan naar mijn eigen kracht en identiteit. Daarom ben ik coach voor pubermeiden geworden. Een pubercoach voor alle meiden die de lat zo hoog leggen voor zichzelf, die denken dat ze niet goed genoeg zijn, die de enorme druk voelen van moeten presteren en vinden dat ze interessant en mooi moeten zijn….voor die meiden ben ik er. Ik luister, stel vragen en help je dochter op zoek te gaan naar dat prachtige mens dat in haar zit, die precies goed is.


Denk je nu, mijn dochter kan ook wel wat zelfvertrouwen gebruiken? Neem dan gerust contact met mij op. Een kennismaking is altijd gratis en vrijblijvend.

130 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven